Drömbadrum blev verklighet i villa på Østerbro, Danmark

Drömmen gick i uppfyllelse med hjälp av Unidrains väggnära golvbrunn Modul 1100!

Bara fötter på ett golv av vita, marmorliknande plattor. Varma duschar under två duschmunstycken placerade mitt emot varandra. Det var den stora drömmen för ett par på Østerbro när de skulle renovera sitt badrum. Lyckligtvis har drömmen gått i uppfyllelse tack vare Unidrains väggnära golvbrunn Modul 1100 tillsammans med stora klinkerplattor.

För ett par år sedan flyttade det gifta paret Trine och Claus hem från New York. Deras nya adress i Danmark blev Strandøre på Østerbro. En totalrenovering av husets badrum stod högst upp på att göra-listan när de kom hem. Och här kom Unidrain snabbt in i bilden:

– Paret brinner för små detaljer och har utpräglat estetiskt sinne. Därför ville de gärna ha plattor med marmorutseende med så få delade plattor som möjligt, samt ett långt avlopp som passar till de två duscharna. Detta ställer krav på avloppslösningen, som måste kunna hantera stora mängder vatten, vara estetiskt tilltalande och innehålla helt rätt plattor, berättar vår konsult Carsten Brandt, och fortsätter:

– Här är Unidrain de enda på marknaden som kan leverera en lösning som uppfyller alla tre kraven, och där både teknik och estetik samspelar. Utan att skryta kunde paret endast förverkliga sitt drömbadrum tack vare att vi kunde leverera enligt specialmått.

Resultatet blev ett modulärt 1100 Custom-avlopp som är extra långt – knappt 1,8 meter – och passar duschhörnans specifika mått. Det är en lösning som ofta väljs till byggprojekt, men som också kan användas i privata hem.

Elegant uttryck

Det extra långa avloppet har en integrerad porslinsplatta med marmorutseende på ovansidan, som är mycket enkel att rengöra. Den integrerade plattan gör avloppet nästan osynligt, eftersom det är i samma höjd som golvet.

– Resultatet blev otroligt snyggt och installatören har gjort ett utmärkt jobb. Fler och fler väljer lösningar som denna. Det ger ett exklusivt utseende där det enda som påminner om ett avlopp är de små spåren som ser till att vattnet rinner bort från golvet, förklarar Carsten Brandt.

Rådgivning är a och o

Unidrain har varit med som rådgivare från början av projektet och har hjälpt både slutkunden och installatören, som måste vara välinformerad i projekt som detta.

– I arbeten av den här typen är rådgivning a och o. Annars kan resultatet bli att golvets fall inte är korrekt, att kaklet inte matchar resten av golvet eller att måtten blir fel. Det är viktigt för oss att slutprodukten uppfyller kraven både tekniskt och estetiskt.

Förutom den väggnära golvbrunnen Modul 1100 har ägarna valt tillbehörsserien Reframe Collection på flera ställen i badrummet. I duschhörnan finns Reframe tvålhylla och magnetisk duschskrapa. Toalettpappershållare, handdukskrokar och toalettborstar är också hämtade från Reframe-kollektionen.

Läs mer om modul 1100 här.