Badrum från 70-talet genomgår en stor förvandling

En självlärd hantverkare har förvandlat badrummet i sin villa från 70-talet i Vedbæk till ett rum där man gärna vill vistas. Ett antal exklusiva lösningar från Unidrain blev pricken över i.

Norr om Köpenhamn pryds villakvarteren av en lång rad arkitektritade klassiker från 70-talet. Villorna kännetecknas av elegant gult tegel och strama, funktionella linjer som många har förälskat sig i.

Några av de lyckliga villaägarna i Vedbæk norr om Köpenhamn är 34-åriga Mads och hans fru och dotter. Förutom att vara upptagna med att renovera sin sommarstuga i Rørvig, har de nu gett sig i kast med huset på Nordsjälland. Förändringarna dokumenterar de löpande på sin blogg.

Den senaste förvandlingen – som är av det större slaget – är husets badrum, som gjorts om rejält. Allt har bytts ut mot nya exklusiva material som får rummet att likna ett hotellbadrum. Den golvmonterade toaletten har fått ge plats åt en vägghängd, det gamla takfönstret har ersatts med ett läckert elektriskt takfönster – och så finns där Unidrain på längden, på tvären och på väggen.

 
Unidrain höjer ribban

Duschhörnan har – liksom resten av rummet – förändrats markant. Badutrymmet inramas av vår GlassLine-duschvägg, som säkerställer att vattnet inte sprutar ut i resten av rummet:

– Unidrain har skapat en mycket elegant glasvägg för duschen, där glasväggen sänks ner i en ram så att monteringen mot golvet och väggen blir så osynlig som möjligt. Det ger riktigt snyggt resultat och skapar en lösning med hög kvalitet, skriver Mads på sin blogg.

Dessutom har vi levererat vårt HighLine Custom-avlopp, där plattorna har en sömlös kant mot avloppet – endast åtskilt av en smal ränna:

– Jag tycker att Unidrains Custom-avlopp är en häftig lösning för duschen, eftersom avloppet blir närmast osynligt och smälter samman med plattorna, skriver Mads vidare.

För att fullända upplevelsen är badrummet också försett med vår tvålhylla med tillhörande duschskrapa, som hålls på plats med en liten magnet.